Prajiturele... saratele... nici una, nici alta. Dar gustoase :)
Cuptorul se incinge la 200 C, iar tava se tapeteaza cu unt si faina sau se intinde o hartie de copt.
Faina se amesteca bine cu praful de copt, apoi se incorporeaza margarina amestecand cu degetele. Se adauga zaharul, stafidele si jumatate din cantitatea de seminte de floarea soarelui si se amesteca bine. Apoi se pune si iaurtul si se framanta aluatul putin. Cele 2-3 lg de lapte se folosesc doar daca aluatul e prea tare, el oricum ramane putin lipicios (mie nu mi-au trebuit).
Aluatul se intinde cu facaletul pe o suprafata presarata cu faina, intr-o foaie de 1.5-2cm grosime. Din foaie se taie cu paharel/forma speciala si se pun in tava la 1cm distanta. Cu o pensula, formele se ung cu lapte si se presara restul semintelor. Se tin in cuptor 10-12 minute, pana cand s-au ridicat si devin usor maronii.
Se iau din tava cu o spatula de metal si se pun la racit pe un gratar.
1
se pot unge cu lapte amestecat cu galbenus pentru a deveni aurii puternic (eu nu am pus galbenus, de aceea au ramas mai albe)
2
se pot servi taiate in jumatate (sandvis), cu unt si dulceata