Sufleu de dovlecei

de nico15 in Aperitive / Garnituri, 5 Dec 2010 | 5951 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3-4 dovlecei
  • 2-3 oua
  • 200 g de branza parmezan
  • marar, cimbru,
  • 2 cepe potrivite
  • 150 g de smantana
  • 200-300 ml lapte
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de dovlecei:

Se curata dovleceii si se dau pe razatoare, se storc; separat se sparg ouale si se bat bine(separat albusurile de galbenusuri, dupa ce albusurile sunt batute spuma se adauga peste galbenusuri), se rade branza telemea, se amesteca bine cu galbenusurile se adauga laptele si smantana

se sareaza, se pipereaza, incorporam si albusurile, se adauga mararul tocat si cimbru, dupa care se adauga dovleceii
Se unge o forma de jena cu unt si se tapeteaza cu gris,

se pune compozitia si inainte sa se bage la cuptor se mai sparge un ou si se unge pe deasupra pentru a prinde culoare aurie si se adauga parmezanul.

Cand se scoate de la cuptor se poate adauga deasupra o lingura de smantana. Se portioneaza in vasul in care a fost la cuptor si se serveste fiecaruia pe farfuria lui.
Se serveste cu salata de varza rosie, si se orneaza cu o frunzulita de verdeata si felii de praz.
Pofta Buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

ieri la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:58

Salată caldă de ouă - Rețeta ingenioasă și delicioasă

pe 15.05 la 08:58

Șnițele poloneze - Rețeta gustoasă și sățioasă

de RODIMUR 8

pe 14.05 la 18:50

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei cu branza la cuptor