Sufleu de ciocolata

de Miha in Prajituri, 12 Mai 2011 | 4837 vizualizari

 

Dedicatie speciala pentru Dia, sa-i treaca supararea. Ori ii trece...ori ma fugareste de nu ma vad...:))))

 

INGREDIENTE

  • 4 albusuri
  • 2 galbenusuri
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 2 linguri lapte
  • 50 g zahar
  • putin unt (pentru uns forma)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de ciocolata:

Albusurile se bat spuma tare, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma tare si lucioasa.

Ciocolata o topim impreuna cu laptele. Omogenizam si lasam sa se racoreasca, apoi adaugam galbenusurile unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare.

Incorporam apoi cateva linguri din spuma de albusuri. Turnam apoi peste restul de albusuri si amestecand usor cu o spatula, amestecand de jos in sus.

Ungem foarte bine un vas termorezistent cu unt (daca aveti forme mici de sufleu e ideal) si turnam compozitia. Punam vasul intr-o tava in care am pus apa (apa trebuie sa ajunga pana la jumatatea vasului) si dam la cuptor la foc mic, pentru aproximativ 25 de minute, fara a deschide usa cuptorului.

Se lasa sa se racoreasca, se portioneaza si se serveste cu frisca batuta, tinuta 30 minute la congelator.

O nebunie de desert, crocant la exterior, umed la interior, ce nu te induri sa-l lasi in tava si nu te lasa pana nu-l dai gata. :)) Crusta aceea ce se formeaza la suprafata, va crapa in momentul cand portionati.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ganache de ciocolata alba si dulceata de capsuni