Sufleu de cartofi cu branza

de adasev12 in Aperitive / Garnituri, 1 Feb 2011 | 7008 vizualizari

 

mie imi plac cartofii la nebunie...nu trece zi sa nu-mi fac in orice combinatie posibila...azi mi-am facut de dimineata in acest mod, n-am stiut ce-o sa iasa...am vazut apoi...au fost buni, desi nu i-am facut in cuptor, mi-a fost lene sa pornesc cuptorul ca era prtia mica, asa ca am folosit cuptorul cu microunde...nu e a fel dar tot buni au fost....

 

INGREDIENTE

  • 4-6 cartofi potriviti
  • 2 oua
  • branza ( eu am folosit mozarella si parmigiano)
  • sare, piper, oregano
  • putin ulei
  • smantana vreo 2 lg
  • felii de sunca( optional)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de cartofi cu branza:

cartofii se fierb in coaja apoi se curata si se dau pe razatoare pe ochiurile mar.

eu am folosit tavite mici de unica fol pt copt: se pune un putin ulei in tavita, se pune un strat de cartofi, se codimenteaza dupa gust apoi se pun felii de mozarella ( sau ce branza aveti), se acopera cu o felie de sunca si deasupra alt strat de cartofi. se preasara parmigiano ras si apoi se baga la cuptor 5-6 min.se scoate, se sparge un ou deasupra cu grija sa nu se sparga galenusul, se codimenteaza iar si semai baga la cuptor pana se face oul pe jumatate. se scoate, se pune deasupra smantana subtiata cu putin lapte parmigiano ras si codimente sis e introduce iar la cuptor sa prinda putin sosul deasupra.

e f bun cu rosii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de cartofi cu branza" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv buburuze umplute