Sufleu cu cascaval afumat si ciupercute

de Bucataras in Aperitive / Garnituri, 13 Apr 2014 | 6705 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 ciuperci champignion maricele
  • 2 fire de ceapa verde
  • 2 oua
  • 2 linguri de unt
  • 2 linguri rase cu faina
  • 200 ml lapte
  • 100 gr cascaval afumat Delaco
  • sare
  • piper colorat
  • nucsoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu cu cascaval afumat si ciupercute:

Ciupercile se curata si se taie feliute, apoi se inabusesc impreuna cu ceapa verde taiata rondele fine cu putin unt. Cand s-au inmuiat se opreste focul si se lasa la racit. 

Intre timp, se topeste untul intr-o craticioara, se adauga faina si apoi treptat laptele, amestecand continuu cu telul ca sa nu se formeze cocoloase. Se ia de pe foc. Se adauga apoi cascavalul dat pe razatoarea cu ochiuri mici. Se separa ouale, se adauga cate un galbenus in compozitia cu cascaval, amestecand dupa fiecare cu telul. Se adauga apoi ciupercile racite, sare si piper dupa gust si putina nucsoara proaspat rasa. Se bat albusurile spuma si se adauga in compozitie, amestecand usor cu o lingura.

Se ung patru forme de sufleu cu putin ulei sau unt topit si se repartizeaza compozitia de sufleu.

Se pun formele in cuptorul preincalzit si se lasa 20- 25 de minute la foc mai mic, pana se umfla si se rumenesc frumos.Nu se deschide cuptorul cat se coc sufleurile!

Se servesc calde! 

Am incercat sa fac poza rapid de tot, dar tot s-au lasat putin :) Insa au fost delicioase!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu cu cascaval afumat si ciupercute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mamaliga cu branza, salam si sunca la cuptor