Mi s-a parut o idee simpatica sa combin sufleul de legume cu o coaja crocanta fara sa muncesc prea mult. ( Caldura mare,moncher)
Rezultatul a fost chiar surprinzator de bun.
Cubuletele de dovlecel cojit, rondelele de ceapa, fasiile de ardei gras si porumbul se calesc in 2-3 linguri de ulei. Cand s-au inmuiat se ia tigaia de pe foc si se pune usturoiul taiat feliute subtitri.
Sosul bechamel se amesteca cu telemeaua rasa. Se combina sosul cu legumele racite putin si se adauga ouale,unul cate unul.
Se decupeaza un "capac" la paine si se scoate miezul ca sa ramana o crusta.Se pensuleaza toata painea cu lapte cu grija sa nu se inmoaie prea tare.
Compozitia se toarna in crusta,se pune intr-o forma pentru cuptor, se acopera cu capacul care se unge cu galbenus si se presara susan sau mac.
Se da la cuptor,la foc mediu cam 35-40 minute, verificand sa nu se usuce prea tare coaja.
1
se taie dupa ce s-a racorit un pic ca sa nu curga umplutura
2
retete de sos bechamel au fost deja postate si sunt toate bune. Eu l-am facut din 50 gr. unt,2 linguri faina, 350 ml. lapte rece si un praf de nucsoara.