Sufle de dovlecel

de Anamaria7 in Aperitive / Garnituri, 6 Iul 2011 | 7077 vizualizari

 

De caaand am dorit sa faac un sufle! :D

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei potriviti
  • 250 gr branza de burduf
  • 4 oua
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • pesmet
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufle de dovlecel:

Incalzim cuptorul la 190C. Ungem cu unt o forma de sufle si presaram pesmet.

Cu cateva ore inainte, radem dovlecelul, punem sare si lasam intr-o strecuratoare mare sa se scurga apa.

Calim ceapa taiata solzisori si usturoiul pisat in cateva linguri de ulei, apoi adaugam dovlecelul ras si lasam pe foc sa se moaie. Faramitam branza si o amestecam cu galbenusurile, dovlecelul si patrunjelul tocat si condimentam cu piper.

Batem albusurile spuma cu un praf de sare si le inglobam compozitiei cu dovlecel si verificam daca mai trebuie sare.

Turnam in forma si tinem la cuptor pana cand formeaza o crusta rumena deasupra.

TIPS-URI

1

Grija cu sarea ca este si in dovlecel dupa ce s-a scurs apa din el si in branza.

2

Branza de burduf se poate inlocui cu telemea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufle de dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei umpluti