Suc de cantalup

de Mihaela11_jo in Bauturi, 13 Sep 2012 | 5053 vizualizari

 

Anul acesta avem noroc de lubenite si pepeni galbeni foarte dulci.
Cantalupul sau pepenele persan este inclus in familia Cucurbitaceae.
100 de grame de pepene galben contine 90% apa si doar 35 de calorii.
Este bogat in vitamina A,beta-caroten, vitamina C,vitamina B3,vitamina B6, potasiu si fibre, deci este un fruct foarte benefic sanatatii.
Se consuma ca fruct,salata de fructe sau sub forma de suc.
Suprafata cantalupului contine multe bacterii, mai ales Salmonella si a se spala bine inainte de a fi consumat.
De asemenea nu se recomanda pastrarea fructului mai mult de 3 zile dupa ce a fost taiat, pentru a evita riscul infectiilor bacteriene.

 

INGREDIENTE

  • 1 cantalup bine copt
  • 2 linguri de miere( optional) Sau
  • zahar dupa gust(optional Adaosul de miere si zahar nu este necesar daca pepenele este bine copt si suficient de dulce.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Suc de cantalup:

Pepenele se pastreaza la frigider dupa ce am spalat bine coaja.

Cantalupul se taie in jumatati si cu o lingura se curata semintele din mijlocul fructului.

Se curata de coaja si se taie in bucati mai mici, care se pun in storcatorul de fructe.

Se consuma proaspat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Suc de cantalup" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Suc de pepene, zmeura si menta