Suberek

de Laly in Aperitive / Garnituri, 22 Noi 2010 | 14773 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 kg faina
  • sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • apa calduta
  • Umplutura:
  • 800 gr carne tocata amestec (porc si vita)
  • 1 ceapa
  • 1 ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Suberek:

Intr-un castron se pune faina,sarea si uleiul.Se adauga cate un pic de apa calduta si amestecam pana obtinem un aluat nici  prea tare nici prea moale.Se lasa la odihnit circa 15 minute.

Cepa se toaca marunt si se pune la calit in 2 linguri de ulei.Se adauga carnea,sare si piper si se mai tine cateva minute pe foc,pana scade zeama pe care o lasa carnea.Se lasa la racit cateva minute,apoi se adauga oul pentru a lega umplutura.

Se pune faina pe masa de lucru si se rastoarna aluatul.Eu am intins o foaie de circa 4-5 mm,pe care am taiato cu o forma speciala.Cine nu are poate face bilute rotunde,pe care apoi le indinde sub forma de cerc.

Se pune cate o lingurita de umplutura in mijlocul fiecarui cerculet,apoi se lipesc marginile.

Se prajesc in ulei bine incins pe ambele parti pana capata o culoare aurie.Se scot pe hartie absorbanta pentru a inlatura surplusul de ulei.

Sunt delicioase atat calde cat si reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Suberek" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada de carne