Strudel cu fructe de padure

de T I M E A in Dulciuri, 8 Apr 2014 | 14500 vizualizari

 

Si am facut un strudel delicios, atat de bun incat s-a mancat prea repede. Adica eu speram sa mai am si a doua zi dimineata si sa savurez langa cafeaua mea zilnica, dar nu ai cum sa stai departe de bucatarie cand ai asa ceva in casa. Tot mananci pana nu mai e.
E bun, bun, chiar foarte bun, mai ales cu fructe aromate de padure. Din fericire e foarte usor de facut si nu trebuie nici multe ingrediente

 

INGREDIENTE

  • 8 foi de placinta
  • ulei pentru uns foile (sau margarina topita sau unt topit - ideal unt , margarina sau ulei daca postiti)
  • 150 gr capsuni
  • 120 gr mure
  • 2 linguri afine
  • 3 linguri zahar
  • 3 lingurite rase amidon
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu fructe de padure:

Punem fructele intr-un vas, amestecam cu zaharul si lasam sa fiarba 2-3 minute.

Adaugam amidonul dizolvat in putina apa rece. Amestecam pana se ingroasa si luam de pe foc. 

Foile de placinta le ungem pe rand cu ulei (unt topit), adica punem o foaie o ungem suprapunem urmatoare - o ungem si tot asa pana terminam foile. 

Asezam umplutura de-a latul foilor, apoi rulam, ungem din nou deasupra si asezam strudelul intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 30 de minute. 

Scoatem din cuptor si pudram cu zahar pudra dupa ce s-a racit putin.

Daca aveti rabdare, lasati sa se raceasca inainte de a felia si servi.

Evident eu nu am avut rabdare si am feliat asa cald si s-a scurs din bunatatea de umplutura pe farfurie, dar sa nu credeti ca a ramas acolo :) am mancat tot, tot din farfurie.

E si foarte crocant cand il scoatem din cuptor, un motiv in plus sa imi placa si mai mult.

TIPS-URI

1

Eu am folosit fructe congelate dar puteti face evident cu orice fructe proaspete

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

simonacallas 1

18.04.2014, 17:42

Fain. Fain di tat

Bya Ralu 1

21.06.2014, 07:05

excelent

T I M E A 1

21.06.2014, 10:07

asa e Bia

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Strudel cu mere