Minunat intr-o seara friguroasa de iarna, langa o cana cu laptic sau un ceai aromat.
Aluatul l-am decongelat la temperatura camerei.
Am copt dovleacul, i-am inlaturat semintele si i-am pus miezul dulce intr-un bol. L-am pasat cu o furculita pana s-a omogenizat. Am adaugat zaharul, esenta, nucsoara si scortisoara. Am omogenizat din nou foarte bine toate ingredientele.
Am asezat umplutura din belsug pe foaia de aluat, am rulat si am taiat sub forma de strudele. Le-am crestat putin deasupra apoi le-am asezat intr-o tava tapetata cu hartie de copt unsa cu putina margarina.
Le-am pus la cuptor la foc potrivit aproximativ 25 de minute. Cu 5 minute inainte de final am uns strudelele cu galbenus de ou (din pacate ouale din comert sunt foarte 'spalacite' si nu am obtinut o culoare prea galbena).
Am servit strudelele fierbinti pudrate cu zahar sau simple (fiecare dupa preferinta).