Strudel cu afine

de gaby_duceag in Mancaruri de post, 30 Iul 2014 | 9622 vizualizari

 

Aveam dulceată de afine pe foc şi-o foaie de foietaj dezgheţată în frigider. Şi-n plus, nevoie de un mic dejun rapid de post.
Din două mişcari a fost deja la cuptor.

 

INGREDIENTE

  • o foaie de foietaj dezgheţată la temperatura frigiderului
  • dulceaţă de afine (sau orice alt fel de dulceaţă)
  • o lingură amidon
  • zahăr pudră
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu afine:

  1. Pune dulceaţa la fiert într-un ibric şi las-o să dea un clocot. Dacă dulceaţa e grosuţă adauga 50 ml apă.
  2. Diluează în două linguri de apa o lingura de amidon.
  3. Pune în ibric şi omogenizează.
  4. Lasă să fiarbă puţin până capătă consistenţa unei budinci.
  5. Scoate foaia de foietaj de la rece şi tai-o în 8 patrate egale. Fiecare patrat împarte-l ochiometric în doua parţi egale.
  6. Jumatate cresteaz-o cu cuţitul (nu total, doar câteva tăieturi fără a ajunge în capatul foii).
  7. Pe jumatatea necrestată pune câte o linguriţă dulceată iar partea crestată trece-o pe deasupra apasând bine marginile fiecarui ştrudel pentru lipire.
  8. Pune-le toate într-o tavă şi bagă tava în cuptorul preîncalzit până când ştrudelul e rumenit frumos.
  9. Pudrează cu zahăr pudră.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

- Andreea - 1

05.08.2014, 11:29

Rapid si delicios

Valclaudia 1

10.08.2014, 14:44

vai cum se scurge dulceata aia...

Ligia Bxl 1

22.10.2014, 17:20

PERFECTE

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Sarmalute in foi de vita-de-vie cu ghebe (de post)