Sticky Chinese pork

de Bucataras in Porc, 28 Noi 2020 | 4023 vizualizari

 

Am descoperit o reteta minunata de “porc lipicios” (ma amuza tare sa ii zic asa :)) ), care se topește efectiv in gura, cu un exterior crocant și un strat lipicios, dulce si usor picant.
 Acest “porc  lipicios”  se face in 3 pasi: e fiert lent intai timp de 2 ore cu usturoi, ghimbir, vin de orez si putin zahar, apoi rumenit usor la tigaie, iar pasul 3 – se toarna un amestec de sos de soia, ardei iute, miere de albine, lemongrass și câteva alte ingrediente care sunt amestecate împreună.

 

INGREDIENTE

  • 3 bucati piept de porc
  • supa de legume
  • cateva bucatele de ghimbir
  • 3-5 catei de usturoi
  • 2 linguri de vin de orez (otet de mere + 1 lingurita de zahar brun)
  • Pt glazura:
  • Ghimbir ras
  • 1 ardei iute sau ½ lingurita de chili
  • Sare, piper
  • 2 linguri miere de albine
  • 3 linguri sos de soia
  • Lemongrass sau putina zeama de limeta si piper.
  • 2-3 linguri de ulei
  • Pt garnitura:
  • Orez fiert
  • Broccoli, ardei gras, edamame
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sticky Chinese pork:

Pune la fiert toate ingredientele pentru reteta de sticky Chinese pork: carnea, supa de legume, ghimbirul, usturoiul si vinul de orez.

Vinul de orez e un ingredient pe care nu il avem la indemana in bucatarie, asa ca eu l-am inlocuit cu otet de mere si putin zahar brun.

Cand incepe sa fiarba, acopera vasul cu un capac,  da focul mic și lasa la fiert timp de 2 ore.

Opreste focul, scurge carnea de porc si las-o la racit.

 Taie carnea  in bucati cat o imbucatura.

Adauga 2 linguri de ulei intr-o tigaie si pune carnea la rumenit la foc mare.  Condimenteaza cu sare si piper, intoarce bucatile de carne pe toate partile pana capata o culoare frumoasa si scoate-le intr-un castron.

Amesteca ingredientele pt glazura intr-un bol: sosul de soia, ghimbir ras, ardei iute sau chili, mierea de albine, sare, piper si lemongrass (sau zeama de limeta si piper).

Incalzeste cealalta lingura de ulei, adauga carnea de porc, toarna si glazura peste carne, amesteca si lasa la gatit pana carnea devine lipicioasa.

Serveste sticky chinese pork cu orez si legume. Eu, pe langa garnitura de orez am pregatit broccoli la abur, usor crocant, ardei capia tras in unt si edamame.

Sa aveti pofta!

 TIPS: Daca ti se pare carnea prea grasa, poti inlocui o parte din pieptul de porc cu muschiulet, dar nu va mai fi la fel de fraged si suculent. 

 

 

 

TIPS-URI

1

daca ti se pare carnea prea grasa, poti inlocui o parte din pieptul de porc cu muschiulet, dar nu va mai fi la fel de fraged si suculent.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sticky Chinese pork" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Muschiulet de porc impletit si friptura asortata cu bere