Pe langa atatea prajituri si fursecuri dulci, trebuie si ceva rontaiala sarata pe masa de Craciun. Mie imi plac tare mult formele de stelute asa ca mereu fac saratelele sub formele acestea. Sa le incercati ca sunt bune, bune.
Punem drojdia intr-o cana si amestecam cu o jumatate de lingurita zahar si o lingurita de faina. Turnam treptat laptele caldut si lasam la dospit.
Frecam margarina cu untura, adaugam oul si sarea apoi drojdia dospita cu laptele si la final incorporam faina. Framantam pe o plansa pana nu se mai lipeste de degete.
Lasam aluatul sa respire 10-20 de minute apoi intindem o foaie de cca 3 mm si decupam forme de stelute.
Ungem formele cu galbenusul de ou si presarem seminte de susan sau chimen, dupa preferinte.
Bagam la cuptorul preincalzit la 180 grade pt 15-18 min pana se rumenesc usor deasupra.
Scoatem tava din cuptor si dupa ce s-au racit putin scoatem stelutele pe un platou.
1
Puteti razui deasupra cascaval