Daca vreti sa preparati un aperitiv rece rapid, va recomad aceasta reteta care este usor de preparat, in 10 minute aveti un aperitiv rece rapid pentru niste musafiri neasteptati sau o cina rapida . L-am facut in Romania cu ingredientele luate de la kauffland.
Se pune intr-o strecuratoare iaurtul la stors pentru 5 minute, timp in care mixam smantana lichida pana ia consistenta de frisca adaugand de la inceput doar putina sare.
Amestecam incet cu o spatula de lemn iaurtul strecurat cu frisca si adaugam sare si piper dupa gust si ierburile sau legumele maruntite. Pentru a da o nota mai aspectuoasa punem spuma de branza in pahare transparente cu picior si decoram cu rondele de masline negre si patrunjel. Eu am servit acest aperitiv acompaniat de cateva frigarui facute pe scobitoare din telemea de capra, cubulete de jambon , masline fara sambure, ardei rosu si o bruschetta preparata cu paine prajita stropita cu ulei de masline , peste care am presarat putina telemea de capra data pe razatoare si am decorat tot cu masline negre. Va doresc pofta buna !