Spirale ( de post)

de - Andreea - in Mancaruri de post, 17 Noi 2013 | 9296 vizualizari

 

Numai bune cand ti-e pofta de ceva bun si tii post.Sunt atit de pufoase...le recomand si va servesc cu drag >:D

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 1\2 cub drodie proaspata
  • 1 lingura miere de albine
  • 2 linguri zahar
  • 250 ml apa
  • 1 lingura scortisoara
  • 3 linguri margarina topita
  • un varf sare
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spirale ( de post):

Incepem prin a pregati maiaua.Amestecam drojdia cu zaharul pana ce va deveni o pasta albicioasa.Adaugam apoi 2 linguri faina si apa calduta.Lasam drojdia acoperita 15 -20 minute.

Intr-un bol,punem restul de faina,margarina topita,mierea,sarea,scortisoara si maiaua.Framantam bine aluatul pana ce va deveni nelipicios . 

Acoperim bolul cu un prosop curat si lasam la dospit pana ce isi va dubla volumul.

Cand aluatul a dospit ,il mai framantam putin si facand un sul ,taiem cu un cutit bucati din aluat.

Fiecare bucata o rulam sub forma unui snur si apoi rulam formand o spirala.

Spiralele formate se mai lasa la dospit 10-15 minute.

Le dam apoi la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pana ce spiralele se rumenesc frumos la suprafata.

Lasam sa se raceasca si pudram cu zahar pudra ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Spirale ( de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinte de post la tigaie, cu ceapa verde si marar