nu au iesit asa cum mi-am inchipuit dar ,ne-am dat silinta sa-i mincam:))))))))))
CREMA:
glazura:
Aluatul este cel de cozonac :
in primul rind ingredientele trebuie sa fie caldute sau cel putin la temperatura camerei. Se despart albusurile de galbenusuri. Amestecam galbenusurile cu zaharul pina devin cremoase si zaharul nu se mai simte. Albusurile se bat spuma ca la bezea. Drojdia se amesteca cu o lingura de zahar si putin lapte cald. Facem o gaura in mijlocul fainii unde turnam drojdia cu lapte si amestecam cu putina faina de pe margini, asta fiind maiaua. Se lasa la crescut cam 20 minute. Apoi galbenusurile se amesteca cu albusurile usor cu lingura . Incorporam crema in faina.Praful de sare se amesteca cu faina in prealabil .Se adauga coaja rasa de portocala ,esenta de vanilie si restul de lapte se incorporeaza usor, usor in timp ce framintam . Margarina se incalzeste si se adauga treptat in timp ce framintam pina cind aluatul nu se mai lipeste de miini. Se acopera si se lasa la crescut. Eu cred ca am lasat cam 40 minute.
Crema:500 ml lapte il impartim in doua; jumatate se pune la fiert cu zaharul si zaharul vanilat, iar cealalta jumatate se amesteca cu ouale si amidonul.cind incepe sa fiarba laptele se adauga cealalta jumatate si se amesteca in continuu sa nu se prinda
trebuie sa obtinem o crema destul de consistenta.
cind aluatul a crescut facem 2 foi le umplem cu crema si bucati de ciocolata le rulam apoi taiem cu cutitul inele se pun in tava 160 grade cam 30 minute pina se rumenesc putin.cind se scot calde le glazuram .
se fierbe apa cu zaharul pina cind siropul picurat intr-un pahar cu apa se transforma in perlute.
atunci se da deoparte se pune mierea de albine si deasupra unei alte oale cu apa rece se freaca siropul energic pina se transforma in glazura .