Zaharul se dizolva in jumatate din cantitatea de lapte incalzit usor, apoi se toarna peste drojdie. Se amesteca pana se aceasta se dizolva, dupa care presaram o lingura de faina si lasam deoparte, la loc caldut, pana incep sa apara basicute la suprafata.
Faina o punem intr-un castron, facem o gaura in mijloc in care punem ouale usor batute cu un praf de sare, untul topit si racit, esenta de vanilie si restul de lapte. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
Pentru framantat se poate folosi cu foarte mare succes si masina de paine, la programul de framantare+dospire.
Pe masa unsa cu putin ulei intindem aluatul intr-o foaie dreptunghiulara de cca 0.5 cm grosime. Cu un cutit bine ascutit sau cu rola de taiat aluat, taiem fasii de 3 degete latime. Vom obtine 7-8 fasii.
Ciocolata o taiem cubulete, cubulete ce le vom repartiza de-a lungul fiecarei fasii de aluat. Apoi cu degetul mare si cel aratator vom lipi marginile, deasupra ciocolatei. Vom obtine niste rulouri, pe care le vom rasuci sub forma de spirala/melc.
Punem spiralele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasam la crescut, aproximativ jumatate de ora. Ungem cu galbenus desfacut cu putin lapte si dam la cuptor la foc mediu pana se rumenesc.