Aluatul: Se face o maia din drojdie, putin lapte caldut, 1 lg faina si 1 lgt zahar, se lasa sa isi dubleze volumul. Intre timp se bat ouale bine impreuna cu zaharul, sarea, zaharul vanilat si coaja de lamaie, se toarna cca 300 ml lapte caldut, se mai amesteca putin apoi se adauga maiaua si se omogenizeaza. Se toarna faina cernuta, se amesteca, se mai adauga lapte cat este necesar si se framanta. La jumatatea framantatului se adauga uleiul si se continua pana obtinem un aluat omogen si care nu se lipeste de degete. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.
Intre timp se pregateste umplutura. Se amesteca bine branza cu zaharul si zaharul vanilat, galbenusul si stafidele. Eu am avut o branza foarte cremoasa si am adaugat si 3 lg de gris.
Se ia o bucata din aluat, se intinde in forma dreptunghiulara, se unge cu branza si se ruleaza pe lungime. Se taie bucati de cca 5 cm si se aseaza intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt. Se lasa sa mai dospeasca cateva minute, se ung cu ou batut cu zahar vanilat si se dau la cuptor la 180 de grade. Se lasa pana se rumenesc frumos si miroase biiiiine in toata casa. Pofta buna!
P.S.: Din aceasta cantitate de aluat mi-au iesit o tava de spirale, 2 tavi de branzoici si un cozonacel cu rahat.