Spatzle cu sos de ciuperci si parmezan

de Merisor in Paste, 2 Oct 2015 | 4133 vizualizari

 

Este prima data cand prepar spatzle si asta se datoreaza unui bucataras drag mie, care a postat o astfel de reteta pe site si mi-a facut tare pofta.
Eu am modificat pe ici pe colo ingredientele si cantitatile, dar rezultatul final ne-a placut tare mult.
Multumesc, Rux drag, pentru inspiratie si pentru ca mi-ai facut pofta cu reteta ta! :-*

 

INGREDIENTE

  • 500 g spatzle cu ou
  • 500 g ciuperci
  • 1 ceapa
  • 150 g unt
  • 100 g parmezan
  • 5 linguri cu varf, smantana
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 250 g bacon
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spatzle cu sos de ciuperci si parmezan:

Preparam mai intai ciupercile ca necesita mai mult timp, in comparatie cu spatzelele care se prepara imediat.

Tocam ceapa solzisori, usturoiul rondele si le punem la calit in 50 g unt, pana cand se patrund bine.

Adaugam apoi ciupercile spalate, curatate si taiate in bucati mai mici si le lasam cam 20-30 de minute pana cand sunt bine preparate.

Le condimentam cu sare, piper si putin cimbru, dupa gust, apoi adaugam smantana, 75 g parmezan, le amestecam bine si le mai lasam pe foc 6-8 minute.

Dupa stingerea focului adaugam mararul tocat marunt.

Pastele le fierbem conform instructiunilor, in apa clocotita cu sare, nu mai mult de 15 minute, apoi le scurgem si le amestecam cu unt.

Le servim cu sosul de ciuperci, presarate cu parmezan si optional cu ceva carnita, bacon usor crocant, in cazul meu.

 

TIPS-URI

1

Sarea nu trebuie adaugata peste ceapa din tigaie, de la inceput, ci pe parcurs, pentru a lasa timp cepei sa isi lase gustul dulceag, eventual se poate adauga si o lingurita de zahar si asa vom obtine un gust placut de ceapa caramelizata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spatzle cu sos de ciuperci si parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Penne all'arrabbiata- reteta video