Eu nu mă împac foarte bine cu carnea de miel,dar dacă aceasta este condimentată foarte bine,poate fi foarte gustoasă.
De aceea am ales să pregătesc spata de miel foarte picantă,iar ca şi garnitură am avut un sos de ciuperci şi gorgonzola.
Cu ajutorul caserolei pentru marinare rapida Food Saver,am marinat carnea în iaurt,adăugând ierburi de Provence,condiment cu ardei iute Hot&spicy,usturoi,piper cu lamâie şi mustar cu hrean.
Toate aceste arome au pătruns foarte bine în carne în timpul procesului de marinare.
Sos de ciuperci si gorgonzola:
Pentru început am pregatit aparatul de vidat FoodSaver si caserola pentru marinare,ajutoarele noastre de baza pentru aceasta operatiune.
Carnea am spalat-o si am uscat-o cu un servet de hârtie.Apoi am condimentat-o cu sare,piper cu lamâie , condiment hot&spicy,ierburi de Provence.
Usturoiul l-am zdrobit,apoi l-am amestecat cu uleiul ca si la mujdei,am pus mustarul si iaurtul.Cu acest amestec am uns bucatile de carne pe ambele parti si le-am asezat în caserola pentru marinare Food Saver.
Deasupra am razuit coaja de lamâie,ardeiul iute taiat felii ,piper si rozmarinul.
Am pus capacul caserolei am rotit butonul caserolei în pozitia pentru marinare,am conectat caserola la aparatul de vidat cu ajutorul furtunului atasat,apoi am apasat butonul pentru vidare.
Am repetat operatiunea de doua ori pentru o marinare mai rapida.
Dupa aceasta,am mutat butonul pe pozitia “închis” pentru a sigila caserola.
Am pus caserola la frigider pentru jumatate de ora,daca nu aveti atata timp la dispozitie,ajunge chiar si 15 minute.
Dupa acest timp,am deschis caserola întorcând butonul caserolei în pozitia deschis,am pus bucatile de carne împreuna cu supa de legume si oţetul balsamic într-un vas ceramic,am acoperit cu folie si am pus la cuptor la 200 de grade.Dupa o ora,am scos folia si am redus temperatura la 180 de grade.
Intre timp am pegatit sosul de ciuperci.
Intr-o tigaie,am prajit ceapa verde cu putin ulei,am adaugat ciupercile si am mai lasat putin.
Am adaugat faina,am mai calit putin,am condimentat,am pus smântâna si apa si am lasat sa fiarba putin.
La final am adaugat gorgonzola si am mai lasat pâna ce aceasta s-a topit.
Am pus carnea de miel deasupra sosului si am servit fierbinte.
S-aveţi poftă !!!