Spanakopita (placinta cu spanac)

de Doralinda in Aperitive / Garnituri, 15 Mai 2014 | 4381 vizualizari

 

O reteta foarte cunoscuta si foarte gustoasa in Grecia!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg spanac proaspat
  • 1 kg praz proaspat
  • 800 gr branza feta
  • marar
  • 4 oua
  • 1 pahar si jumatate de ulei
  • 1 pachet de 14 foi subtiri gen baclava
  • se mai pune si o lingura de trahana dar banuiesc ca la noi nu se gaseste, e un produs special grecesc, c facut din faina cu iaurt si lapte apoi uscat, dar asta e optional.
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spanakopita (placinta cu spanac):

Spanacul proaspat il spalam bine, rupem cozile groase si il frecam cu sare dupa care il stoarcem de apa. Taiem prazul cu ajutorul mixerului apoi amestecam toate ingredientele (in afara de foile de placinta). Ungem o tava de cuptor cu ulei, apoi punem punem 7 foi de placinta, una cate una, unsa fiecare cu ulei, si le asezam in asa fel incata sa depaseasca marginea tavii ptr a "inchide" placinta la urma. Dupa ce am pus cele 7 foi, punem jumatate din compozitie, apoi alte 2 foi la fel unse cu ulei, si iar restul de compozitie dupa care cele 5 foi de placinta, unse la randul lor cu ulei. Cand am "impachetat" placinta, o intepam din loc in loc cu varful unui cutit dupa care stropim cu putina apa, o va face mai crocanta.

Punem placinta in cuptorul preincalzit la 170C ptr cca 1 ora si jumatate (programul cu aer). Inainte de a o taia, o lasati sa se raceasca.

TIPS-URI

1

Nu e nevoie de sare ptr ca e sarata de ajuns feta, si nici piper ptr ca prazul e putin iute, dar puteti adauga bineinteles.

2

Puteti congela aceasta placinta cand e gata, inainte de a o da la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spanakopita (placinta cu spanac)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Spanakopita