Spanac cu sos alb la cuptor

de Oana in Aperitive / Garnituri, 11 Mai 2013 | 10636 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg spanac proaspat
  • 2 fire de ceapa verde
  • 2 fire usturoi verde
  • 4 linguri parmezan
  • 20 g unt
  • sare
  • piper
  • 100 g cascaval ras

Sos bechamel:

  • 50 g unt
  • 3 linguri faina
  • 800 ml lapte
  • 2 linguri parmezan ras
  • nucsoara rasa
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spanac cu sos alb la cuptor:

Spanacul se curata, se spala bine si se opareste cu apa clocotita cateva secunde. Se scoate apoi spanacul intr-un castron cu apa foarte rece, apoi se lasa la scurs.

Se prepara sosul beschamel: se fierbe laptele. Intr-o craticioara se topeste untul, se adauga faina si se amesteca cu un tel. Se adauga in fir subtire laptele fierbinte si se amesteca in continuu, sa nu se faca cocoloase. Se lasa pe foc pana incepe sa se ingroase. Se ia craticioara de pe foc, se adauga putina sare, nucsoara proaspat rasa si parmezan. Se lasa apoi sa se raceasca putin.

In alta craticioara se topesc cele 20 g unt, se adauga ceapa si usturoiul tocate fin si se inabusesc putin pana se inmoaie. Spanacul scurs se taie in bucati mai mari, daca frunzele sunt mai mari sau se lasa intreg daca sunt mai mici. Se adauga peste ceapa si usturoi si se caleste inca 5 minute.

Intr-un vas de iena se rastoarna spanacul, se amesteca cu restul de parmezan si sosul beschamel. Se presara deasupra cascavalul ras.

Se pune vasul in cuptor si se lasa 20 de minute, pana este inchegata compozitia si cascavalul s-a rumenit putin. Se lasa apoi putin la racit si se serveste atat cald, dar si rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac cu sos alb la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Bulete cu cascaval si cartofi