Spanac cu ciuperci si cascaval

de Sidy in Mancaruri de legume, 13 Iun 2012 | 6805 vizualizari

 

O reteta simpla si gustoasa. Si cum spanacul este atat de sanatos, puteti incerca o multime de combinatii in functie de pofta.De data aceasta l-am pus intr-un strat subtire de aluat si l-am combinat cu ciuperci si cascaval. Au iesit o.... nebunieeeeeee de arome.

 

INGREDIENTE

  • - pentru aluat
  • 400 g faina alba
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita zahar
  • 2 lingurite sare
  • 1/2 lingurita piper proaspat macinat
  • - pentru umplutura
  • 500 g spanac
  • 2 fire usturoi nou
  • 4 catei usturoi
  • 2 linguri iaurt (smantana)
  • 2 oua
  • 1/2 lingurita sare
  • 5-6 ciuperci
  • 250 g cas de oaie
  • 150 g cascaval
  • cimbru
  • piper proaspat macinat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spanac cu ciuperci si cascaval:

Preparam aluatul in masina de paine sau il framantam cu mana.Il lasam la dospit pina isi dubleaza volumul.Intindem aluatul subtire astfel incat sa acoperim fundul unui vas in care vom prepara spanacul.Inainte de a pune aluatul , ungem vasul cu unt.Si pentru ca vasele Pyroflam sunt ideale pentru aceasta mancare , eu le-am folosit  din nou....

Spanacul, usturoiul taiat, , iaurtul, condimentele si ouale le punem intr-un blender sa se faca o pasta fina pe care o vom pune in vas peste aluat.

Spalam ciupercile si le taiem feliute subtiri , apoi le punem peste spanac, adaugam cimbrul apoi radem casul de oaie si cascavalul afumat , deasupra.

Dam vasul la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C pentru 40 de minute , apoi marim mfocul la 200 de grade C pina se rumeneste cascavalul de deasupra.

Servim spanacul asa cum este sau cu chiftelute alaturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac cu ciuperci si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Budinca de cartofi cu branza si broccoli