Spaghetti Soleil

de Ela68 in Spaghete, 15 Mai 2013 | 4489 vizualizari

 

Stiiiiiuuuuuu, stiu ca am pus prea mult in farfurie, dar tot ce face sotul meu este exceptional. Tocmai de aceea, le-am denumit Spaghetti Soleil . Nu te poti abtine sa nu mananci doua portii din tot ce face. De fiecare data cand gateste, preferam ( atat eu cat si fiica mea ) sa renuntam la tot si sa ne infruptam din preparatele lui.

Am gasit in piata rosii cherry dulci si aromate, cu mirosul specific al rosiilor crescute in gospodariile de la tara de acum 30 de ani, cand tot ce se cultiva era natural, fara chimicale.
Mare pacat ca au mai ramas putini producatori care cultiva rosii romanesti, ceilalti preferand seminţele de tomate din import, oferindu-le cumparatorilor doar rosii aspectuase, fara niciun gust, multumindu-se doar cu recolte-record.

Unde sunt vremurile de odinioara cand ne saturam mancand o rosie din gradina bunicilor, cautand-o printre vrejuri pe cea mai coapta si cea mai frumoasa ? In caz ca se intreaba cineva, in poza de jos sunt chiar eu, acum 40 si putini ani..............

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet Spaghettoni Barilla n.7
  • 4 rosii mari
  • patrunjel, busuioc
  • chilli fulgi
  • piper negru macinat
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 telina mica
  • 1 ceapa rosie
  • ulei de masline, 100 ml
  • 400 gr rosii cherry
  • sare, dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghetti Soleil:

Pentru inceput se realizeaza sosul de baza. Se curata de coaja si se maruntesc cele 4 rosii , punandu-se la fiert cu sarea si jumatate din cantitatea de ulei. 

Cand sunt fierte si apa s-a evaporat, asta insemnand cam 15 minute, adaugam verdeata tocata si fulgii de chili. Dam la o parte si ne ocupam de legume. 

Se pun la calit in restul de ulei de masline ceapa taiata feliute mai mari si radacinoasele curatate si taiate bastonase. Adaugam sare dupa gust.

Cand s-au inmuiat, se adauga rosiile cherry si se asteapta pana totul se omogenizeaza.

Se toarna apoi sosul de rosii initial si se mai lasa 2-3 minute.  Gustam si mai adaugam daca e cazul sare si piper.

Cum se spune prin targ ? Am lins farfuria !

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti Soleil" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Spaghetti alla carbonara