Spaghetti integrale alla puttanesca

de alinutza1983 in Spaghete, 18 Mai 2011 | 6820 vizualizari

 

De la Maya inspiratie, dar si in contribuitie cu reteta d-lui Radu Popovici, am luat si transformat reteta de spaghetti alla puttanesca....o minunatie de paste, cu arome suave de peste, sos rosu, masline ( exact tot ceea ce mie imi place! ).......

 

INGREDIENTE

  • 1/2 punga spaghetti integrale ( daca va straduiti sa fiti la dieta)
  • cateva rosii coapte bine ( sau Radu popovici recomanda pasta de rosii) + 2-3 linguri pasta de rosii ( eventual dizolvata cu 2 linguri de apa)
  • 5-6 fileuri de ansoa
  • 2-3 catei usturoi
  • 1-2 mîini masline
  • 1 lingura capere
  • fulgi de chili ( sau ardei iute tocat)
  • 3-4 rosii uscate la soare( din reteta lui Radu Popovici, nu si a Mayei)
  • 2 linguri ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghetti integrale alla puttanesca:

1. Intr-o tigaie incapatoare se prajesc fileurile de ansoa impreuna cu usturoiul intreg ( dac dorim ca dupa gatire sa il scoatem din sos)- sau taiat marunt marunt- daca consideram ca trebuie sa fac parte din sos. pana cand pestele se va topi efectiv!

2. Peste amestecul initial vom adauga rosiile decojite si tocate in cubulete marunte ( eliminand semintele) , caperele, maslinele, ardeiul tocat marunt si el si rosiile uscate la soare; ;asam tot acest amestec sa dea in clooct, la foc mic, pentru cca 12-15 min.

3. Tot in acest timp vom fierbe si pastele ( asa cum se precizeaza pe cutia lor de ambalaj) , apoi le scurgem de apa si le turnam peste sosul de rosii!

4. Finisam totul de gust adugand sare ( daca mai enevoie, deoarece ansoa-urile sunt deja sarate) si putin piper proaspat macinat!

5 . Se decoreaza cu frunzulite de patrunjel proaspat! Mega pofta!!!

TIPS-URI

1

Se recomanda ca maslinele sa fie fara samburi ( eu am trisat , fiindca mie imi plac kalamata si nu am vrut sa renunt la ele)!

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti integrale alla puttanesca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Spaghete cu ficatei