Spaghetti cu ansoa

de JustLoveCookin in Spaghete, 31 Ian 2011 | 6006 vizualizari

 

Astazi la pranz nu aveam prea mult timp de gatit, si nici mare chef, lucru rar intalnit in cazul meu, de data asta datorita vremii. Ador sa gatesc in zilele cu soare, poate pentru ca imi ies poze minunate. Aceste spaghetti se fac in nici 10 minute, sunt bine aromate si delicioase.

 

INGREDIENTE

  • 150 – 170 g spaghetti
  • 4-6 fileuri ansoa
  • 2 linguri ulei masline
  • 2 catei usturoi
  • fulgi de ardei iute
  • oregano
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghetti cu ansoa:

Punem pasta la fiert in apa cu sare avand grija sa o scurgem cu un minut inainte de timpul precizat pe cutie, deci “al dente”.

Curatam cateii de usturoi si ii zdrobim usor cu podul palmei sau lama unui cutit.

Scurgem fileurile de ansoa si le taiem marunt.

Punem cateii de usturoi in ulei,insa stam atenti sa nu se inchida la culoare, altfel uleiul va deveni amar.

Luam tigaia de pe foc si punem si fileurile de ansoa tocate, fulgi de ardei iuti sau un ardei rosu tocat si niste oregano.

Punem din nou pe foc cateva secunde avand mareee grija sa nu ardem nimic,sau ca flacara sa nu fie prea mare.

Punem imediat pastele “al dente” scurse si niciodata clatite.Amestecam totul foarte bine pret de cateva secunde,dupa care punem in farfurii si servim imediat.

Putem plimba inca un fir de ulei de masline deasupra daca dorim, si presara inca putin oregano,care pentru mine nu e niciodata prea mult, la fel ca si ardeiul iute.

TIPS-URI

1

Pentru a aroma uniform uleiul fara sa ardem usturoiul doar pe o parte, inclinam tigaia astfel incat uleiul sa se adune intr-un punct, iar cand e cald,punem usturoiul sau condimentul cu care am decis sa aromam uleiul.

2

Pastele se scot cu 1 minut inainte de timpul de gatit scris pe cutie.

3

Nu trebuiesc clatite sau trecute prin jet de apa rece.E adevarat ca prin aceasta metoda oprim pastele din fierbere,insa aruncam tot amidonul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti cu ansoa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gazpacho: Rețeta simplă și rapidă pentru o supă delicioasă de vară

pe 21.06 la 16:31

Placinte daneze cu caise - Un desert rapid si delicios

pe 21.06 la 15:41

Tarta cu ciocolata, visine si cirese - Un desert delicios cu fructe

de laura_n 7

pe 21.06 la 14:34

Mancare de mazare cu pulpe de pui - Reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

pe 21.06 la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2278 puncte

Rocsi

695 puncte

Lau

Lau 9

260 puncte

vasimur

163 puncte

oanapl

139 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Paste cu dovlecei zucchini