Spaghetti Aglio e Olio

de RuxyRux in Spaghete, 23 Mai 2013 | 5927 vizualizari

 

Ce faci cand ai in casa un masterchef, fin gastronom italian? Va spun eu...il pui sa gateasca si tu te asezi cuminte cuminte la masa :)...mi-am permis sa prezint reteta lui ...cu voia sa desigur , era si pacat sa nu o impart cu voi caci este un absolut rasfat culinar, chiar daca nu este reteta clasica ci doar o varianta a acesteia .....deci multumesc Mario! :)

 

INGREDIENTE

  • 1/2 ardei iute rosu maricel ( foarte iute)
  • 5 rosii cherry
  • 3/4 cana de ulei de masline extravirgin
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • sare dupa gust
  • piper
  • 2 catei mari de usturoi
  • 600 gr spaghete Barilla nr.3
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghetti Aglio e Olio:

Se pune apa la fiert intr-o oala, se adauga trei , patru linguri masline si trei prafuri de sare.

Tocam ardeiul iute, taiem rosiile si incingem uleiul in tigaia adanca,

Punem ardeiul tocat, rosiile, usturoiul la foc mediu pentru 3 sau 4 minute.

Spaghetele se fierb si se scot cand sunt aproape al dente.

Se mai lasa fix un minut dupa ce tragem oala de pe foc. Se scot rapid si se scurg. Nu se mai clatesc.

Se pun in tigaia preparata inainte si se amesteca repede. Se amesteca si  cu patrunjel.

Le servim imediat , nu se lasa sa se raceasca, caci vor incepe sa se lipeasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti Aglio e Olio" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Spaghetti cu sos si chiftelute de pui la cuptor