Ce faci cand ai in casa un masterchef, fin gastronom italian? Va spun eu...il pui sa gateasca si tu te asezi cuminte cuminte la masa :)...mi-am permis sa prezint reteta lui ...cu voia sa desigur , era si pacat sa nu o impart cu voi caci este un absolut rasfat culinar, chiar daca nu este reteta clasica ci doar o varianta a acesteia .....deci multumesc Mario! :)
Se pune apa la fiert intr-o oala, se adauga trei , patru linguri masline si trei prafuri de sare.
Tocam ardeiul iute, taiem rosiile si incingem uleiul in tigaia adanca,
Punem ardeiul tocat, rosiile, usturoiul la foc mediu pentru 3 sau 4 minute.
Spaghetele se fierb si se scot cand sunt aproape al dente.
Se mai lasa fix un minut dupa ce tragem oala de pe foc. Se scot rapid si se scurg. Nu se mai clatesc.
Se pun in tigaia preparata inainte si se amesteca repede. Se amesteca si cu patrunjel.
Le servim imediat , nu se lasa sa se raceasca, caci vor incepe sa se lipeasca.