Sper ca v-am suprins din nou! ;) Dupa atatea feluri de carne in ultimele zile,a venit randul acestor minunate spaghete cu aroma de sepie, sau mai bine spus cu cerneala de caracatita;) servite cu ulei de masline si parmezan.Ce poate fi mai simplu si savuros!
Apa rece se pune la fiert, intr-un vas incapator, cca 3 l. Dupa ce a clocotit apa se pun cca. 2 g sare iodata, si se introduc spagehetele intregi la fiert, atentie nu se rup spaghetele cat ar fi de lungi, lasandu-se la fiert cca. 8 minute. Se strecoara, se trec rapid sub un jet de apa rece, ptr a intrerupe fierberea, apoi se presara putin ulei de masline, ptr a nu se lipi intre ele. Spaghetele se servesc simple cu parmezan ras. Pofta buna!
1
In oalele de inox, cu fund triplu, se pune sare doar in apa clocotita, altfel in apa rece, ea se va depune pe fundul oalei si poate coroda vasul;)