Spaghete cu vongole

de Adele in Spaghete, 16 Mai 2015 | 4831 vizualizari

 

Ai mei toti din casa is mari iubitori si consumatori de fructe de mare, numai eu nu sunt o mare fana dar din cand in cand ma bucur sa pregatesc cate ceva simplu si delicios.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr spaghetti.
  • 1 catel de usutroi.
  • ardel iute uscat.
  • menta.
  • lamaie.
  • vin alb (20 ml).
  • ulei de masline 3 linguri.
  • piper.
  • vongole congelate.(100 gr)
  • sare.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete cu vongole:

Pentru inceput se pune o oala incapatoare cu apa la fiert, se adauga o lingura de sare.

Intr-o tigaie se pun 2 linguri de ulei si se lasa la incalzit se adauga catelul de usturi pisat, ardelul iute si se lasa la prajit 1-2 minute, dupa care se pun vongolele si se acopera cu un capac, se adauga vinul alb si se asteapta se sa vaporeze, se adauga felii subtiri de coaja de lamaie si un pic de zeama, menta, sare, piper macinat, se scoate usturoiul si se da tigaia  la o parte.

Intre timp ce apa fierbe se pune pasta la fiert pentru 6-7 minute, se scoate si se adauga peste sos se pune din nou pe foc si se adauga si restul de ulei, pasta trebuie sa fie mai cruda, se ia un polonic de apa fiarta si se toarna peste, se amesteca bine si pentru 2-3 minute la foc mare se termina de copt amestecand bine. Se serveste imediat, pofta buna!!

TIPS-URI

1

In loc de vongole cngelate puteti folosi si cele proaspete (cu siguranta mult mai bune).

2

Puteti inlocuii menta cu patrunjel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu vongole" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Spaghetti alla carbonara