Ai mei toti din casa is mari iubitori si consumatori de fructe de mare, numai eu nu sunt o mare fana dar din cand in cand ma bucur sa pregatesc cate ceva simplu si delicios.
Pentru inceput se pune o oala incapatoare cu apa la fiert, se adauga o lingura de sare.
Intr-o tigaie se pun 2 linguri de ulei si se lasa la incalzit se adauga catelul de usturi pisat, ardelul iute si se lasa la prajit 1-2 minute, dupa care se pun vongolele si se acopera cu un capac, se adauga vinul alb si se asteapta se sa vaporeze, se adauga felii subtiri de coaja de lamaie si un pic de zeama, menta, sare, piper macinat, se scoate usturoiul si se da tigaia la o parte.
Intre timp ce apa fierbe se pune pasta la fiert pentru 6-7 minute, se scoate si se adauga peste sos se pune din nou pe foc si se adauga si restul de ulei, pasta trebuie sa fie mai cruda, se ia un polonic de apa fiarta si se toarna peste, se amesteca bine si pentru 2-3 minute la foc mare se termina de copt amestecand bine. Se serveste imediat, pofta buna!!
1
In loc de vongole cngelate puteti folosi si cele proaspete (cu siguranta mult mai bune).
2
Puteti inlocuii menta cu patrunjel.