Cand am inceput sa fac mancare, nu m-am gandit ca se va termina sub forma asta. Stiam doar ca vreau sa incropesc ceva cu ce am prin casa, in special niste ghebe, ultimul pachetel congelat. Tot in introducere trebuie sa precizez ca e o reteta cu inspiratie din bucataria Ancai.
Intr-un vas de iena uns bine cu o lingura de ulei (de preferinta, ulei de masline) asezam frumos ghebele, aliniate in functie de varsta, marime si culoare .:))))) Pulpele si pieptul de pui se maseaza bine cu cealalta lingura de ulei, se condimenteaza cu sare, boia si piper, dupa placul fiecaruia si se asaza peste ghebe. Deasupra aruncam ceapa taiata marunt si cateva rondele de morcov si dam la cuptor. Daca se considera necasar, in timpul coacerii, se poate adauga si jum. pahar cu apa. Spre final, stropim toata treaba cu paharul cu vin si mai dam o tura la cuptor, orientandu-ne dupa miros. :))). Cad totul e rumen si frumos mirositor, scoatem din cuptor si trecem la pasul 2. In apa in care vom fierbe spaghelete punem o lingura de ulei de masline, putina sare, putin piper, cimbru, busuioc, oregano. Sosul se face ca orice sos, numai ca eu adaug ceapa la final, cand l-am oprit din fiert. Poze nu am decat 2, din cauza ca nu intentionam sa public reteta, dar m-am razgandit.:)))
Sa aveti pofta!
P.S. Stiu ca nu-i rost de ghebe acum, doritorii se pot inscrie pe lista mea, pt la toamna.:)))) Bine, le putem inlocui pe moment cu ciuperci, dar pe cuvant ca aceasta combinatie de ghebe& spaghete trebuie probata, noua ne-a placut f f f mult!