Acest fel de spaghete obisnuiam sa il fac in Angola la zile mari, deoarece nu prea aveam ingrediente sa facem carbonara. Zilele astea am repetat (cu un plus-minus de ingrediente). Este o reteta buna,pe care nu se poate sa nu o adori daca o ai pe masa.
Punem spaghetele la fiert; carnea se fierbe in prealabil si se desface de pe oase in bucati mici. Eu am folosit carne de la pulpe, aripi, piept, amestecate.
Intr-o tigaie punem ardeiul la calit cu ulei de masline si putin usturoi tocat marunt. Daca va place picant, adaugati si un chilli proaspat. Lasati sa se inmoaie si adaugati carnatul taiat felii sau cubulete, dupa preferinta. Puneti si carnea si mai lasati 1-2 minute sa se omogenizeze ingredientele. Puneti sare si piper dupa gust. Adaugati spaghetele fierte si scurse de apa si la final turnati smantana dulce amestecata cu galbenusurile de ou. Amestecam putin si servim cu mult parmezan deasupra.