O rețetă ușoară foarte bună în zilele de post.
Pentru cei care nu țin post se mai poate adăugă parmezan ;)
Se pune apă într-o cratiță cu capac. Adăugăm un praf de sare. Aducem apa de fierbere, punem spaghetele în apă și fierbem conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Între timp ne ocupăm de roșii. Le spălăm și le punem într-o altă crăticioară cu apă fierbinte. Le lăsăm 1 minut, apoi le scoatem într-o strecurătoare. Ciupercile tăiate feliuțe se călesc într-o lingură de ulei. Adăugăm usturoiul zdrobit, sucul de roșii și roșiile cherry. Adăugăm o linguriță de busuioc uscat și condimentăm cu sare și piper. Lăsăm să fiarbă 2-3 minute. Spaghetele după ce au fiert se strecoară și se stropesc cu o lingură ulei de măsline. Servim spaghetele cu sosul de ciuperci cu roșii cherry și ornăm cu frunzulițe de busuioc proaspăt.