Spaghete cu chiftelute si sos

de Pasiune pentru bucatarie in Porc, 22 Mai 2010 | 9818 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Chiftele:
  • -800 g carne de porc
  • -1 ceapa
  • -1 ou
  • -2 lingurite delikat
  • -3 felii de paine
  • -3-4 catei de usturoi
  • Sos:
  • -1 ceapa
  • -5 catei de usturoi
  • -3 linguri de pasta
  • -400 ml apa
  • -2 linguri faina
  • -sare,piper
  • -300 g spaghete
  • -patrunjel
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete cu chiftelute si sos:

Chiftele:ceapa se toaca fff marunt,se pune peste carnea tocata,se adauga painea inmuiata in apa si stoarsa bine,oul,delikatul si usturoiul trecut prin presa.Se amesteca bine pana la omogenizare.Se formeaza chiftelute,se tavalesc prin faina,se frig in ulei incins si apoi se scot pe un prosop absorbant de bucatarie.

Sosul:ceapa tocata foarte maruntsi usturoiul trecut prin presa se pun intr-o cratita/tigaie adanca impreuna cu 2 linguri de ulei.Se calesc 3-5 min,apoi se adauga pasta dizolvata in 350 ml apa.Se lasa la fiert 10 min,apoi se prepara un rantas din faina si apa ramasa si se pune peste sos amestecand incontinuu pentru a nu se forma cocoloase.Se mai lasa 5 min la fiert amestecand continuu,apoi se potriveste de sare si piper.

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe pacet si se trec printr-un jet de apa rece.Pe farfurie se aseaza un pat de spaghete,3-4 chiftelute si sos din abundenta.Se serveste cald cu patrunjel verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu chiftelute si sos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Pasiune pentru bucatarie 1

26.05.2010, 20:37

andreea ma bucur ca ti-a placut!

mosul11 1

08.06.2010, 14:11

Multumesc pentru reteta "bitza". Astazi am facut si eu delicioasele spaghete cu chiftelute si sos. Ce a iesit? Nu va spun sa nu va fac pofta! Atata pot sa va spun ca a iesit : "o nebunie".

adry88 1

07.07.2011, 16:42

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancare de pastai cu muschiulet de porc