Spaghete bolognese reteta traditionala de paste din Italia

de bucatarasa in Spaghete, 20 Mai 2024 | 2173 vizualizari

 

Spaghete bolognese reteta traditionala de paste din Italia
Spaghetele Bolognese sunt un fel de mancare italian extrem de popular, care isi are originea in Bologna, un oras din regiunea Emilia-Romagna. Acest preparat este cunoscut pentru combinatia sa savuroasa de paste si un sos bogat, facut din carne, rosii, si o varietate de legume si condimente. Desi reteta poate varia in functie de traditiile locale si preferintele personale, esenta ramane aceeasi: un sos ragu gros, servit peste spaghete.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Spaghete bolognese reteta traditionala de paste din Italia
  • 400 g spaghete
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa mare, tocata marunt
  • 2 catei de usturoi, tocati marunt
  • 1 morcov, tocat marunt
  • 2 tije de telina, tocate marunt
  • 500 g carne tocata de vita (sau un amestec de vita si porc)
  • 800 g rosii tocate (din conserva sau proaspete)
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 1 pahar de vin rosu (optional)
  • 200 ml supa de vita (sau apa)
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • Sare si piper dupa gust
  • Parmigiano-Reggiano ras, pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete bolognese reteta traditionala de paste din Italia:

Cum se prepara Spaghete bolognese reteta traditionala de paste din Italia

Pregatirea legumelor: Incepeti prin a toca marunt ceapa, usturoiul, morcovul si telina. Acestea vor forma baza aromata a sosului.

Sotarea legumelor: Intr-o tigaie mare, incalziti uleiul de masline la foc mediu. Adaugati ceapa, usturoiul, morcovul si telina si gatiti pana cand legumele se inmoaie, aproximativ 5-7 minute.

Gatirea carnii: Adaugati carnea tocata in tigaie si gatiti-o pana se rumeneste, amestecand frecvent pentru a desface bucatile de carne. Daca folositi vin, turnati-l acum si lasati-l sa se evapore cateva minute.

Adaugarea rosiilor si a condimentelor: Adaugati rosiile tocate, pasta de tomate, oregano, busuiocul, sarea si piperul. Turnati supa de vita si amestecati bine.

Fierberea sosului: Reduceti focul la mic si lasati sosul sa fiarba incet timp de 1-2 ore, amestecand ocazional. Sosul va deveni mai gros si aromat pe masura ce fierbe.

Gatirea pastelor: Intr-o oala mare cu apa sarata, fierbeti spaghetele conform instructiunilor de pe pachet pana cand sunt al dente. Scurgeti-le bine.

Servirea: Distribuiti spaghetele pe farfurii si turnati sosul Bolognese deasupra. Presarati Parmigiano-Reggiano ras si serviti imediat cu paine de casa si o salata de rosii. Recomandam si spaghete picante. Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Pentru un sos mai aromat, puteti adauga un buchet garni (un amestec de ierburi legate) in sos in timpul fierberii si il scoateti la final.

2

Pentru un plus de savoare, folositi carne de vita cu un continut moderat de grasime, care va contribui la gustul bogat al sosului.

3

Pastrarea resturilor: Sosul Bolognese se pastreaza foarte bine in frigider timp de 3-4 zile si chiar mai bine la congelator, pana la 3 luni. Reincalziti-l pe aragaz la foc mic inainte de a-l servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete bolognese reteta traditionala de paste din Italia" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca dulce cu spaghete