Spaghete Bolognese

de elucubratiiculinare in Spaghete, 23 Iul 2012 | 6594 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri ulei de măsline,
  • 1 ceapă mare tocată mărunt,
  • 5 căței de usturoi tocați mărunt,
  • 1 morcov tocat mărunt,
  • 450 g carne vițel,
  • 3 linguri pastă tomate,
  • 100 ml suc de roșii,
  • 1 conservă roșii,
  • 200 ml apă,
  • 100 ml vin roșu sec,
  • o frunză de dafin,
  • 1 linguriță miere,
  • 1 linguriță busuioc uscat,
  • 1 linguriță oregano uscat,
  • sare, piper,
  • 50 g unt,
  • 1 pachet spaghete,
  • frunzulițe busuioc proaspăt,
  • parmezan.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete Bolognese:

Călim ceapa cu usturoiul în uleiul de măsline pentru 1-2 minute. Adăugăm morcovul și amestecăm. După 1-2 minute adăugăm carnea de vițel tocată cu un cuțit în bucăți cât mai mici. Amestecăm bine și lăsăm până carnea se rumenește ușor. Adăugăm apa și lăsăm să fiarbă pentru 5 minute. Adăugăm roșiile tăiate din conservă, sucul de roșii, pasta de roșii, busuiocul și oregano, vinul roșu, frunza de dafin și mierea. Amestecăm bine și fierbem sosul pentru 15 minute, amestecând ocazional. Condimentăm cu sare și piper. Scoatem frunza de dafin când oprim focul. Servim fierbinte peste spaghetele fierte conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Ornăm cu frunzulițe de busuioc proaspăt și presărăm parmezan. 

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete Bolognese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pilaf gustos cu ciuperci - Rețeta simplă de post

ieri la 09:05

Prăjitura cu ciocolată și fulgi de porumb - Deliciu însiropat și cu o crustă crocantă

ieri la 07:58

Papanași pufoși cu dulceață și smântână

pe 16.12 la 10:37

Cremă fiartă de ciocolată - Rețeta ideală pentru prăjituri și alte deserturi

pe 16.12 la 06:26

Piept de porc la cuptor - Suculent și savuros

pe 15.12 la 11:02

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]