Mi-am adus aminte ce des facea bunica aceasta mancare de morcovi....
Pieptul de pui il punem cu o seara inainte intr-o saramura ( 50 g de sare la 1 l de apa) a doua zi il scoatem, il stergem bine, il ungem cu un amestec de ulei si kurkuma ( poate sa si lipseasca) si il puteti unge si cu o nuca de unt moale) si il plasam in cuptor la temperatura joasa, cam 90-100 grade, 2 ore. Sub fiecare bucata de piept plasam o felie de lamaie.
In acest timp curatam morcovii, ii dam pe razatoare si ii calim amestecand din cand in cand in 2 linguri de ulei. Cand s-au inmuiat un pic adaugam usturoiul pisat, presaram o lingura de faina si turnam cam un pahar de apa si lasam fiertura sa fiarba la foc mic. Putin inainte sa fie gata dregem gustul cu zahar, sare si coaja de lamaie rasa. La sfarsit adaugam o lingurita de patrunjel verde tocat. Mancarea trebuie sa fie scazuta, morcovii fierti dar nu terci....
Scoatem pieptul de pui, il lasam sa se odihneasca 10 minute, dam cuptorul la maxim si bagam puiul inapoi sa faca o crusta crocanta. Eu am sarit peste faza asta, caci a avut o culoare frumoasa de la curcuma. Puteti servi alaturi de cartofi copti in cuptor. Eu am avut galuste din aluat de cartofi, cumparate gata pe care le-am prajit in unt.
1
Curcuma face parte din categoria mirodeniilor indiene si este baza prafului de curry.