Sote de morcovi cu piept de pui la temperatura joasa

de danakarin in Mancaruri de legume, 19 Mar 2013 | 7498 vizualizari

 

Mi-am adus aminte ce des facea bunica aceasta mancare de morcovi....

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati de piept de pui
  • 50 g de sare pentru saramura
  • o lingurita de kurkuma
  • 700 g de morcovi
  • 3 catei de usturoi
  • 3 linguri de ulei
  • O lingurita de coaja de lamaie
  • 2 felii de lamaie
  • o lingura de faina
  • 2 lingurite de zahar
  • sare dupa gust
  • Patrunjel verde tocat
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sote de morcovi cu piept de pui la temperatura joasa:

Pieptul de pui il punem cu o seara inainte intr-o saramura ( 50 g de sare la 1 l de apa) a doua zi il scoatem, il stergem bine, il ungem cu un amestec de ulei si kurkuma ( poate sa si lipseasca) si il puteti unge si cu o nuca de unt moale) si il plasam in cuptor la temperatura joasa, cam 90-100  grade,  2 ore. Sub fiecare bucata de piept plasam o felie de lamaie. 

In acest timp curatam morcovii, ii dam pe razatoare si ii calim amestecand din cand in cand in 2 linguri de ulei. Cand s-au inmuiat un pic adaugam usturoiul pisat, presaram o lingura de faina si turnam cam un pahar de apa si lasam fiertura sa fiarba la foc mic. Putin inainte sa fie gata dregem gustul cu zahar, sare si coaja de lamaie rasa. La sfarsit adaugam o lingurita de patrunjel verde tocat. Mancarea trebuie sa fie scazuta, morcovii fierti dar nu terci....

Scoatem pieptul de pui, il lasam sa se odihneasca 10 minute, dam cuptorul la maxim si bagam puiul inapoi sa faca o crusta crocanta. Eu am sarit peste faza asta, caci a avut o culoare frumoasa de la curcuma. Puteti servi alaturi de cartofi copti in cuptor. Eu am avut galuste din aluat de cartofi, cumparate gata pe care le-am prajit in unt. 

TIPS-URI

1

Curcuma face parte din categoria mirodeniilor indiene si este baza prafului de curry.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sote de morcovi cu piept de pui la temperatura joasa" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (10)

Bya Ralu 1

19.03.2013, 11:55

super

MotanLaOale 1

19.03.2013, 17:57

danakarin 1

19.03.2013, 20:33

Am ajuns acasa tarziu, dupa o zi grea, dar m-am bucurat de aprecierile voaste, va multzumesc la toti! > : D <

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi