Sos Ragu pentru paste

de gaby_duceag in Pt. paste, 15 Ian 2013 | 7361 vizualizari

 

Am mai spus şi altă dată că nu sunt pasionată în general de nicio bucătărie anume, gătind după gusturile celor dragi, inspirandu-mă şi adaptând atât cât să gătesc cu gust.

Tocmai de aceea nu voi susţine originalitatea acestui preparat fiind o inspiraţie în egală măsură atât de la Ana Maria Ciolacu, cât şi de la Ioana de la e-retete.ro.

Destul de diferite reţetele fetelor, însă plăcându-mi la fel de mult am ales să le combin.

A ieşit un sos de milioane!! demn de pus pe orice pastă .

 

INGREDIENTE

  • o ceapa
  • un morcov
  • o felie telina
  • 5 felii muschi porc afumat
  • 5 felii slanina afumata sau bacon
  • 500 gr rosii pasate
  • 500 ml apa
  • o lingurita sare
  • 500 carne tocata vita
  • scortisoara
  • nucsoara
  • o cana lapte
  • ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos Ragu pentru paste:

Caleşte în ulei de măsline ceapa pe care ai tocat-o mărunt, pentru câteva minute.

Adaugă muschiuleţul şi slănina afumate, taiate cubuleţe, carnea tocată şi lasă-le 5 minute la prăjit.

Stinge totul cu sucul de roşii şi apa, pune scorţişoara, nucşoara, sarea , morcovul şi ţelina date pe răzătoare ,pune capac pe cratiţă si dă focul la mic , cu capacul uşor ferit.

Lasă să fiarbă o oră şi jumătate adaugând doar dacă mai este cazul (dacă se îngroasă prea tare sosul) câte puţină apă şi amestecand din cand în cand.

Adaugă laptele şi mai lasă în continuare la fiert pentru încă o oră şi jumătate.

Nu uitaţi să amestecaţi cand şi când. Recomand o oală cu fund dublu, să staţi liniştiţi că nu se afumă. :))

Serviţi cu paste de orice fel. Dacă vă rămâne îl puteţi congela.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos Ragu pentru paste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

danakarin 1

16.01.2013, 09:09

Foarte gustos!

danakarin 1

16.01.2013, 09:11

Chiar am asa o oala de tuci!

Sim0na 1

17.01.2013, 21:34

Imi ploua in gura...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sos cu ghebe pentru paste