Am mai spus şi altă dată că nu sunt pasionată în general de nicio bucătărie anume, gătind după gusturile celor dragi, inspirandu-mă şi adaptând atât cât să gătesc cu gust.
Tocmai de aceea nu voi susţine originalitatea acestui preparat fiind o inspiraţie în egală măsură atât de la Ana Maria Ciolacu, cât şi de la Ioana de la e-retete.ro.
Destul de diferite reţetele fetelor, însă plăcându-mi la fel de mult am ales să le combin.
A ieşit un sos de milioane!! demn de pus pe orice pastă .
Caleşte în ulei de măsline ceapa pe care ai tocat-o mărunt, pentru câteva minute.
Adaugă muschiuleţul şi slănina afumate, taiate cubuleţe, carnea tocată şi lasă-le 5 minute la prăjit.
Stinge totul cu sucul de roşii şi apa, pune scorţişoara, nucşoara, sarea , morcovul şi ţelina date pe răzătoare ,pune capac pe cratiţă si dă focul la mic , cu capacul uşor ferit.
Lasă să fiarbă o oră şi jumătate adaugând doar dacă mai este cazul (dacă se îngroasă prea tare sosul) câte puţină apă şi amestecand din cand în cand.
Adaugă laptele şi mai lasă în continuare la fiert pentru încă o oră şi jumătate.
Nu uitaţi să amestecaţi cand şi când. Recomand o oală cu fund dublu, să staţi liniştiţi că nu se afumă. :))
Serviţi cu paste de orice fel. Dacă vă rămâne îl puteţi congela.