Sos Ragu pentru paste

de gaby_duceag in Pt. paste, 15 Ian 2013 | 7757 vizualizari

 

Am mai spus şi altă dată că nu sunt pasionată în general de nicio bucătărie anume, gătind după gusturile celor dragi, inspirandu-mă şi adaptând atât cât să gătesc cu gust.

Tocmai de aceea nu voi susţine originalitatea acestui preparat fiind o inspiraţie în egală măsură atât de la Ana Maria Ciolacu, cât şi de la Ioana de la e-retete.ro.

Destul de diferite reţetele fetelor, însă plăcându-mi la fel de mult am ales să le combin.

A ieşit un sos de milioane!! demn de pus pe orice pastă .

 

INGREDIENTE

  • o ceapa
  • un morcov
  • o felie telina
  • 5 felii muschi porc afumat
  • 5 felii slanina afumata sau bacon
  • 500 gr rosii pasate
  • 500 ml apa
  • o lingurita sare
  • 500 carne tocata vita
  • scortisoara
  • nucsoara
  • o cana lapte
  • ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos Ragu pentru paste:

Caleşte în ulei de măsline ceapa pe care ai tocat-o mărunt, pentru câteva minute.

Adaugă muschiuleţul şi slănina afumate, taiate cubuleţe, carnea tocată şi lasă-le 5 minute la prăjit.

Stinge totul cu sucul de roşii şi apa, pune scorţişoara, nucşoara, sarea , morcovul şi ţelina date pe răzătoare ,pune capac pe cratiţă si dă focul la mic , cu capacul uşor ferit.

Lasă să fiarbă o oră şi jumătate adaugând doar dacă mai este cazul (dacă se îngroasă prea tare sosul) câte puţină apă şi amestecand din cand în cand.

Adaugă laptele şi mai lasă în continuare la fiert pentru încă o oră şi jumătate.

Nu uitaţi să amestecaţi cand şi când. Recomand o oală cu fund dublu, să staţi liniştiţi că nu se afumă. :))

Serviţi cu paste de orice fel. Dacă vă rămâne îl puteţi congela.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos Ragu pentru paste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

danakarin 1

16.01.2013, 09:09

Foarte gustos!

danakarin 1

16.01.2013, 09:11

Chiar am asa o oala de tuci!

Sim0na 1

17.01.2013, 21:34

Imi ploua in gura...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ragu alla bolognese