Sos picant

de RODIMUR in Sosuri, 14 Iul 2019 | 11664 vizualizari

 

Îmi place mult sosul picant, pe care-l folosesc atât la preparate din carne, cât și la legume, sau paste. Important este că se face ușor și că este economic, așa că oricine poate să-l facă rapid, dacă dorește...
Ingredientele de mai jos sunt pentru o porție, suficientă pentru mai multe persoane (în funcție de cât este de apreciată).

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapă galbenă mare
  • 5-6 căței de usturoi
  • 1 roșie mare (sau două, medii)
  • 150-200 ml de suc de roșii
  • 4-5 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 1 linguriță de boia de ardei dulce (cu ierburi)
  • 1 linguriță rasă de chilli
  • 1 linguriță de oregano
  • 2 lingurițe de zahăr tos
  • 1 linguriță rasă de sare
  • 1/2 linguriță de piper
  • 1 linguriță de amidon alimentar
  • 100 ml de supă concentrată (sau apă)
  • pătrunjel tocat, pentru decor
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos picant:

Ceapa și usturoiul se curăță, se spală și se mărunțesc fin, după care se călesc ușor în ulei suficient și la foc mic, ca să nu se ardă.

Se spală roșiile, se curăță de coajă și de semințe, după care se taie cubulețe și se dau la mărunțitor, pentru ca sosul să fie cât mai fin.

Se adaugă roșiile mărunțite în tigaie, peste ceapă și usturoi și se lasă la foc mic, până ce mai scade lichidul lăsat.

Se adaugă toate condimentele (sare, piper, zahăr boia, chilli, oregano...) și sucul de roșii, se amestecă pentru omogenizare și apoi se mai lasă sosul pe foc încă 3-4 minute.

Se subțiază amidonul alimentar cu supă concentrată (sau apă) și se adaugă în sos. Se amestecă sosul și se mai lasă la foc mic încă 2-3 minute, după care poate fi turnat în sosieră și prezentat la masă.

Se servește fierbinte, cu legume, paste sau preparate de carne. Se ornează cu pătrunjel tocat.

 

TIPS-URI

1

Pentru ca sosul să fie mai fin, dați legumele prin mărunțitor.

2

Căliți ușor legumele în ulei suficient și la foc mic, ca să nu se ardă și să dea sosului un gust amar.

3

Puteți folosi ulei de măsline, dacă așa doriți.

4

Puteți adăuga și alte condimente care vă plac, dar fără a face abuz de ele.

5

Preparați sosul la foc mic, mai ales după ce ați adăugat amidonul alimentar, ca să nu se prindă de fundul vasului.

6

Serviți sosul fierbinte (cald).

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos picant" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sos pentru peste