Sunt mare amatoare de peste prajit sau la gratar. Langa acesta, nu lipseste niciodata sosul iute si aromat pregatit la momentul respectiv. Este simplu de preparat si obtinerea unui gust deosebit are ca factor cheie folosirea unor rosii de calitate. In timpul iernii, in lipsa acestora, folosesc rosii la cutie, insa......iarna nu-i ca vara, ce-i drept.
Cepele, taiate in patru, se pun la fiert impreuna cu sarea si ardeiul iute. De obicei, pe masura ce tai ingredientele, le si adaug in vas.
Urmeaza rosiile taiate cubulete.( sau rosiile la cutie )
Piperul si foile de dafin.
Lasam 5 minute la fiert ( cu capac ) si adaugam ardeiul gras si mai fierbem inca 5 minute pana cand acesta se inmoaie. Adaugam usturoiul pasat patrunjelul tocat si uleul.
Mai dam 1-2 minute in clocot, sa infuzeze si patrunjelul, potrivim inca o data de sare si acoperim vasul cu capac pana in momentul servirii.