Sos Gribiche

de Sidy in Clasice, 5 Iul 2010 | 6275 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 8 linguri ulei de masline
  • zeama de lamaie
  • 1 lingura mustar
  • patrunjel verde
  • marar verde
  • 1 ceapa verde
  • 1 castravete murat
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos Gribiche:

Se fierbe in apa cu sare, oul , de jumatate ca sa-i ramana galbenusul moale( 2-3 minute)

Cand este gata se rastoarna apa de pe el si il lasam 2 minute sa se raceasca in apa rece. Il curatam si il zdrobim cu furculita ca sa se faramiteze albusul fiert.Adaugam mustarul si sarea si amestecam bine sa se omogenizeze.

Uleiul il adaugam in fir subtire ca la maioneza si invartim sa se formeze sosul.Cand este gata intarit adaugam piper, suc de lamaie dupa gust, ceapa verde razuita si castravetele razuit pe razatoarea cu gauri mici.La sfarsit amestecam bine cu verdeata tocata marunt.

Pofta mare !

TIPS-URI

1

Sosul Gribiche se serveste cu gratar, friptura sau cartofi.Eu l-am servit cu cartofi noi copti si pulpe aromate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos Gribiche" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

silvi0ara 1

05.07.2010, 11:46

Ce bun,o combinatie tare reusita.

Ina 1

06.07.2010, 19:59

ce bine arata cartofii aia!!! Daca nu citeam credeam ca-s gogosi

nadina73 1

11.07.2010, 18:10

foarte bine arata 5 furcu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Maioneza rapida