Mi-am cumparat de curand o carte numai cu sosuri si dips si am si incercat o reteta. Este un amestec racoros si picant ce se recomanda a fi servit cu feliute de ardei proapeti. Noi l-am incercat si cu tortilla chips si a mers de minune.
Pasul 1: Vinetele se inteapa cu furculita si se coc 45 de minute in cuptorul incins, la temperatura de 190 grade. Din cand in cand se invart de pe o parte pe alta. Cand sunt gata, se scot si se lasa cateva minute la racit. Apoi se taie in 2 si li se scoate miezul.
Pasul 2: Intr-o tigaie se pune uleiul. Cand se incinge, agaugam miezul de la vinetele si amestecam incontinuu cam 5 minute. La final, miezul va fi moale si va fi absorbit destul de mult ulei. Luam de pe foc si lasam cateva minute la racit.
Pasul 3: Apoi punem miezul cu tot cu ulei si sucul de lamaie in robotul de bucatarie si amestecam. Cand devine o pasta moale, adaugam iaurtul peste miez la robot si amestecam din nou. La final adaugam usturoiul zdrobit, sare, piper si chimen si amestecam pentru ultima oara. Apoi punem sosul la frigider pentru cel putin o ora.
Pasul 4: Se scoate sosul de la frigider si se orneaza cu patrunjel verde. Ardeii rosii si verzi se taie fasiute. Se inmoaie in dip si se mananca. Pofta buna!