Sos de usturoi cu maioneza

de ionix in Pt. carne, 15 Oct 2009 | 15855 vizualizari

 

este un sos foarte bun pentru , shaworma, snitele, carnita la gratar, cartofi prajiti, carne prajita, etc...
sosul il stiu de la soacra-mea :D

 

INGREDIENTE

  • 2 galbenusuri crude
  • 7 catei de usturoi (sau dupa gust)
  • o lingura de mustar
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • sare
  • circa 200 ml ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de usturoi cu maioneza:

Usturoiul se piseaza si se amesteca bine cu lingura de mustar si putin ulei pana se face o pasta.

Peste pasta formata se pun galbenusurile (atentie, gabenusurile trebuie sa fie la temperatura camerei) si se amesteca bine doar intr-un sens, pentru a nu se taia, pana se incorporeaza bine pasta cu galbenusurile.

Sosul format se freaca treptat treptat cu uleiul, exact ca la maioneza.

La sfarsit se adauga zeama de lamaie si sarea si se freaca iar inca un minut pentru a se amesteca bine.

 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

atentie... sa scoateti oule dinainte pentru a se incalzi pana ajung la temperatura camerei...

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de usturoi cu maioneza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

ieri la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salsa de iaurt cu maioneza