E facut asa la improvizatie, sper sa tina, ca nu am mai facut, dar ma gandesc ca va tine cu atata ardei iute in el. A fost dureroasa sau mai bine zis usturaciosa rau faza curatatului si tocatului ardeilor iuti, dar se merita, este super gustos.
Am curatat si spalat ceapa, gogosarii si telina. Rosiile le-am spalat si apoi le-am decojit, (erau ultimele din gradina foarte moi).
Apoi a venit faza cu iuuui si vai : am spalat ardeii iuti si pe cei mai marisori i-am curatat de samburi, pe cei mici i-am lasat intregi, doar am taiat jos coditele.
Apoi a doua faza de usturimi : tocatul ardeilor iuti , dar aici am fost smechera : au venit baietii si m-au intrebat cand curatam ardeii iuti de ce plang si eu de colo: pai pt ca asta e treaba de oameni mari si tari si eu nu sunt asa tare:D.Asta le-a gadilat orgoliul masculin si apoi a trebuit chiar sa mediez: unu toaca jumate de ardei iuti si celalalt cealalta jumatate si inca bonus au tocat ei si ceapa si gogosarii si telina si rosiile:))
Deci eu ca o doamna plina de diplomatie ce sunt doar le-am pus toate impreuna intr-o cratita mare cu 3 linguri de ulei la foc.Am mai adaugat bulionul, 10 linguri zahar, sare aprox 3-4 linguri, mai mult sau mai putin dupa gust, telina verde si patrunjelul verde tocate si le-am lasat sa fiarba amestecand din cand in cand pana mi s-a parut mie ca sunt gata (aprox 40-45 de minute).
Apoi am pus sosul fierbinte in borcane curate si uscate , le-am sigilat si le-am pus sa stea la cald o zi.
A doua zi fetita mea a facut si ea ce-i place: le-a dichisit :), dar eu am scris etichetele de data asta, deci nu mai sunt asa caligrafic scrise.
E un sos delicios, adica noua ne place foarte mult.