Chiftelute in sos rosu

de Adele in Mancaruri cu carne, 28 Mar 2014 | 2544 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr de carne macinata de vita.
  • 200 gr. de carne macinata de porc.
  • 2-3 felii de paine uscata.
  • 2 linguri de ulei de masline
  • sare
  • piper
  • origano
  • usturoi
  • un pahar vin alb.
  • rosii proaspete sau suc de rosii.
  • 1 ardel rosu mic.
  • Garnitura:
  • orez 100 gr.
  • 1 ceapa mica
  • vin alb. 50 ml
  • sare/delicat.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute in sos rosu:

Amestecam carnea de vita cu cea de porc si ulei,condimentam cu sare ,origano si piper ,intr-un vas punem la inmuiat painea in apa,scurgem bine painea si o amestecam cu carnea.

Punem o tigaie cu o lingura de ulei pe foc si catelul de usturoi ,formam chiftelutele si le prajim usor pe amblele parti,fara a le scoate din tigaie,adaugam vinul si asteptam sa se evapore,totul la foc mic.

Intre timp pregatim sucul de rosii , frulam rosiile cu ardelul si il adaugam peste chiftelute,se lasa la foc mic pentru 30 min.

Pilaf de orez:

- tocam ceapa marunt o punem la calit intr-o oala cu 2 ling de ulei,adaugam orezul si  tostam pentru 2 minute ,adaugam vinul si asteptam sa se evapore.Punem sare sau delicat dupa gust.

Punem apa lasam sa fiarba pana cand pilaful se leaga si devine cremos.

TIPS-URI

1

in compozitia de carne puteti adauga patrunjel(proaspat cat si uscat sau praf de ardei iute/boia de ardei daca preferati picant).

2

se pot servi alaturi de pireu ,orez sau paste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in sos rosu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rocsi 1

28.03.2014, 20:02

Sunt bune si gustoase

Adele 1

28.03.2014, 20:34

- Andreea - 1

04.04.2014, 20:01

Tare mult imi plac chiftelutele

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftele marinate cu cartofi la cuptor