Sos Arrabbiata pentru paste

de AlexTeacher in Scoala de gatit Bucataras, 30 Mai 2017 | 13023 vizualizari

 

Arrabbiata este un sos italienesc in care regasim chilli, usturoi si rosii, pregatite in ulei de masline. In traducere mot a mot inseamna “furios” sau “nervos” si are legatura strict cu gradul de iutenie al ardeilor. 

 

INGREDIENTE

    • Ulei de masline – 3 linguri
    • Salote – 3 buc
    • Usturoi – 4 catei
    • Vin rosu demisec – 100 ml
    • Zahar – ½ lingurita
    • Busuioc proaspat – 6-7 frunze
    • Ardei iuti – 3-4 buc
    • Coaja rasa de la ½ lamaie
    • Suc de lamaie – 1 lingura
    • Rosii cuburi – 500 g
    • Anchois – 3 buc
    • Oregano uscat – ½ lingurita
    • Patrunjel proaspat – ½ legatura
    • Piper proaspat macinat
    • Parmezan pentru servire
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos Arrabbiata pentru paste:

  •   Incep prin a scoate semintele de la ardei;

  • Salotele le voi taia cubulete;

  • Acum pun uleiul intr-o craticioara si voi pregati totul la foc mic: aromatizez uleiul cu ardeii, ceapa si cateii de usturoi. Intre timp, dau coaja de lamaie pe razatoare si o adaug si pe ea.

  • In momentul in care usturoiul a devenit maro, il scot si sting cu vinul rosu demisec, si-l las sa se reduca, pentru a se evapora alcoolul.

  • Urmeaza sucul de lamaie si, in momentul in care a scazut de tot, adaug rosiile, putin oregano uscat si zahar pentru a mai taia din aciditatea rosiilor. Iar acum, pentru a pune in valoare gustul rosiilor, adaug 3 bucati de anchois: e o alegere personala. Daca nu va place, nu e obligatoriu sa puneti. Si pentru ca ele sunt deja foarte sarate, nu mai e cazul sa adaug sare in sos. Adaug in schimb piper.

  • Acum ca-i aproape gata, toc busuioc si patrunjel si incorporez. Adaug penne deja fierte si amestec putin cat sa se incorporeze sosul in ele.

  • Rad putin parmezan deasupra si pastele sunt numai bune de servit. E genul de sos pe care-l poti pastra in frigider cateva zile, pe care sa-l incalzesti atunci cand ti se face foame, iar tot ceea ce trebuie sa adaugi sunt pastele fierte. Si uite cum ai o masa gata in doar 8 min !

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos Arrabbiata pentru paste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Sos cremos cu vinete, smântână și brânză - Ideal pentru paste