Soricei cu alune

de David4 in Dulciuri, 15 Feb 2012 | 3893 vizualizari

 

Este o reteta foarte simpla si haioasa .

 

INGREDIENTE

  • 200 gr. zahar
  • 200 gr. alune sau nuci pisate marunt
  • 400 gr. margarina sau untura 
  • un cub de drojdie
  • un praf de sare 
  • 3 oua intregi
  • faina cat cuprinde
  • o cana de lapte ( 200 ml )
  • Pentru ornat:
  • - scobitori pentru codita                     
  • - cuisoare pentru ochi
Portii: 50
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Soricei cu alune:

Intr-un bol , luati laptele si il amestecati cu zaharul pana se omogenizeaza , apoi luati margarina sau untura ( eu am folosit margarina , deoarece nu am avut untura si ies mai fragezi ) , ouale , drojdia ( eu am pus 37 de grame dar mi-au crescut mai mult in cuptor , preferabil sa puneti 30 ) praful de sare  si faina puneti pana iese un aluat ca la foaia de placinta cu mere .

Bagati aluatul acoperit la frigider 20-30 min. , apoi rupeti bucati din aluat si le faceti sub forma de soricei . Puneti cuisoarele in loc de ochi , si scobitorile in loc de cozi . 

Le bagati la cuptor timp de 20 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Soricei cu alune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

babi5 1

08.11.2013, 10:21

La multi ani ! sanatosi si frumosi <3

Rocsi 1

08.11.2013, 20:32

La multi ani!

diaconta 1

08.11.2015, 16:02

la multi ani David !!!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Nuci