Bomboane Bounty

de Pasiune pentru bucatarie in Dulciuri, 3 Ian 2012 | 7514 vizualizari

 

Bine v-am regasit in noul an :) Va doresc un 2012 fericit, cu impliniri si sanatate :)

 

INGREDIENTE

  • 150 g unt
  • 150 g zahar
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 210 g nuca de cocos
  • Glazura:
  • 250 g ciocolata( eu am avut jumatate cu lapte, jumatate amaruie)
  • 80 g unt
  • Nuca macinata(optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane Bounty:

Untul se pune intr-o cratita impreuna cu zaharul si smantana. Se pune pe foc mic pana se topeste untul si se dizolva zaharul, apoi se opreste focul si se da deoparte; se adauga nuca de cocos si se amesteca bine.

Tava se imbraca in folie de aluminiu si se pune compozitia de cocos. Se preseaza bine si se acopera tot cu folie de aluminiu. Se lasa la frigider 3-5 ore sau peste noapte.

Dupa timpul de stat la frigider se taie in patratele egale ( daca se faramiteaza putin se pot modela cu degetele sau cu lama unui cutit).

Ciocolata impreuna cu untul se pune intr-un vas la bain-marie pana se topeste. Intr-o tava/platou se pune hartie de copt si se unge cu un strat de ciocolata, apoi se aseaza patratelele de cocos si se toarna deasupra fiecarui patratele cate o lingura glazura. Se introduce in congelator pentru 15-20 minute, apoi se scot si cu ajutorul unui cutit ascutit se taie surplusul de ciocolata de pe margine si se desprind de pe hartia de copt.

Se poate presara nuca macinata/ fulgi de cocos.

Bomboanele se pastreaza in frigider pentru 7-10 zile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane Bounty" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Sidy 1

05.01.2012, 15:48

Vreau si eu o bombonicaaaa
La multi ani si tie si cu multe realizari

adry88 1

12.01.2012, 09:53

delicioase

Angelina_Elena 1

25.01.2012, 14:40

Am salvat reteta!arata minunat, si sper sa le incerc cat de curand!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fulgi de nea