Sorcova

de simona72 in Mancaruri cu carne, 3 Apr 2013 | 10949 vizualizari

 

De ce are denumirea asta??? Cind am terminat mincarea, exact asta am zis"am facut o sorcova". Mi-am adus aminte de la Master Chef de la prima editie cred, de tipul ala simpatic, pe care-l tot dojeneau sefii ca face sorcove. Exact asta am facut si eu, dar nu a fost rea, s-a mincat toata, doar ma intrebau sotul si copilul "asta ce este??" Ramine sa apreciati si sa va inspirati din "sorcova"mea...Aveam niste ingrediente care trebuiau folosite daca nu vroiam sa le arunc si cum toate sunt cumparate pe bani munciti...asta mi-a trecut prin cap sa fac....

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • o cana de gris
  • 2 cani si jumatate de apa
  • un praf de sare
  • 150 gr cascaval
  • 50 gr brinza mozzarela
  • 2 oua
  • pt straturile de deasupra:
  • 4-5 cartofi
  • 2 vinete
  • 2 dovlecei
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 6 cirnaciori oltenesti
  • sare
  • zeama de la o jumatate lamaie
  • pt sos:
  • o cutie de rosii in suc
  • o ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • cimbru proaspat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sorcova:

Cartofii se spala bine de tot si se pun cu coaja la fiert in apa cu sare(se lasa sa fiarba pe treisfert). Vinetele si dovleceii se curata de coaja, se taie felii pe lung si se pun in apa cu sare si zeama de lamaie. Dupa ce au stat aproximativ 30 minute ii scoatem si ii uscam pe un prosop de bucatarie curat si ii punem la prajit intr-o tigaie gril unsa cu un strop de ulei pt a evita lipirea lor. Se prajesc cite un minut pe o parte si pe cealalta. Cartofii se curata de coaja dupa ce au fiert si se taie felii.

Pt sos: taiem ceapa marunt si o punem la calit in putin ulei de masline, adugam si usturoiul taiat feliute, apoi sucul de rosii si rosiile taiate mai mare(eu am vrut sa se simta si bucati de rosii), sare si piper proaspat macinat si frunzulitele de pe citeva crengute de cimbru proaspat.

Pt blat: fierbem apa cu putina sare si adaugam grisul in ploaie, amestecam cu un tel si lasam sa fiarba.Punem grisul intr-un castron si lasam sa se raceasca, sa nu fie fierbinte, adaugam ouale, cascavalul si mozzarela date pe razatoare si amestecam toate ingredientele. Asamblarea: intr-o tava termorezistenta unsa cu putin ulei de masline punem blatul de gris, deasupra feliute de cartof, peste feliute de vinete si dovlecei, peste jumatate din sos si jumatate din cirnaciori taiati feliute. Inca un strat de cartofi,vinete si dovlecei, sos si cirnaciori taiati feliute.

Pt aspect am ras un cartof fiert si l-am pus deasupra si citeva crengute de cimbru. Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sorcova" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

simona72 1

03.04.2013, 22:03

Alina26, Zamfira multumesc

Krystyan Trendy 1

02.11.2013, 11:10

mmm ... super

Ina 1

01.01.2017, 14:29

Primiti? )

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

pe 02.07 la 17:58

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mamaliga in straturi