Somon pe gratar in sos meuniere

de RuxyRux in Somon, 16 Mar 2011 | 8237 vizualizari

 

Un sos delicios care se combina perfect de regula cu un peste prajit, ( foarte des salau), eu am ales o varianta mult mai sanatoasa, gratarul de somon ...

 

INGREDIENTE

  • cotlete de somon
  • ulei de masline pentru uns pestele
  • o lamaie
  • sare
  • piper
  • 1/2 borcanel de capere( in jur de trei linguri)
  • 100 ml vin alb demidulce
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 120 gr unt
  • 1/2 lingurita miere( zahar)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon pe gratar in sos meuniere:

Se face intai sosul :

Intr-o tigaie topim untul, adaugam zeama de lamaie, vinul si amestecam bine sa omogenizam, mai lasam pe foc un minut adaugam caperele, mierea, sarea si piperul dupa gust. Stingem focul si punem patrunjelul tocat.

Spalam pestele il zvantam bine intr-un servet, il saram il ungem cu ulei de masline si-l punem pe gratarul incins. Il intoarcem cu grija si nu-l lasam foarte mult 3-4 max 5 min pe o parte.

Servim cu garnitura de cartofi natur cu bucatele de unt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon pe gratar in sos meuniere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (45)

Cris2711 1

23.03.2011, 12:27

Ruxy salutari de aici din departare si pupici

RuxyRux 1

23.03.2011, 14:55

Ce surpriza minunata Cris draga mea o zi superba sa ai

adry88 1

20.05.2011, 17:27

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Somon cu praz, morcovi si rosii cherry